VAROVÁNÍ: TYTO STRÁNKY JSOU ZAMĚŘENÉ NA SHOUNEN-AI A YAOI, NEBOLI VZTAHY MEZI MUŽI.

středa 9. srpna 2017

"Nedělejte nám z postav gaye!"

Aneb jdu na chvíli házet hrách na stěnu a zbytečně se rozčilovat nad internetovými diskusemi:

"Já taktéž nemám ráda, když z kluků, kteří se narodili jako hetero, dělají gaye .___. třeba pairing Cloud x někdo... WTF??!!Jedině homosexuálové a bisexuálové tohleto mohou podporovat..
Já teda rozhodně preferuji hetero!"
(Hláška z diskuse: Yaoi vs Hetero?)

Dobře, budu na chvíli ignorovat jak homofobnost příspěvku a to, že většina příznivců yaoi jsou heterosexuální dívky, tak slovní spojení, že FIKTIVNÍ POSTAVY SE NARODILY jako hetero, a řeknu hned, co si myslím o komentářích tohohle typu obecně, totiž že:

NE, fanfikce a doujiny vám z vašich oblíbených postav nedělají gaye. Nebo si snad autor původního díla sedne a napíše podle nich druhé, opravené vydání, kde změní protagonisty z hetero na homo? Fanouškovská tvorba nezmění originál, je to jen fantazie, originálem inspirovaná.

Jistě, v povídkách se o nich může psát jako o gayích. Stejně tak může člověk napsat pvídku, kde ze všech vaších oblíbených postav udělá mluvící ananasy. Na internetu se holt meze fantazie nekladou. Ale canon to ovlivní stejně málo, jako párování.

Kromě toho, kde berete jistotu, že daná postava je čistě heterosexuální? Mají napsané na čele, že nejsou třeba bi?

Co tedy dělat, když narazíte na povídku, kterou nechcete číst kvůli sexuální orientaci postav, jiné než v Bibli canonu? Klikněte na křížek v pravém horním rohu okna. Naštvané komentáře nepomůžou. Pokud chci mít povídku, ve které postava umře, tak v ní prostě umře, canon necanon a to samé platí pro vztahy.



I am free shipper, I sail where I want,
there are no rules, my sea is in my head,
nothing will stop me, no promise and no threat.

*Patetičtěji jsi to říct nemohla?*

Eh, nesnáším vnitřního kritika.

Žádné komentáře:

Okomentovat