VAROVÁNÍ: TYTO STRÁNKY JSOU ZAMĚŘENÉ NA SHOUNEN-AI A YAOI, NEBOLI VZTAHY MEZI MUŽI.

středa 9. srpna 2017

Yaoi není realistické - a to vadí?

Celkem často čtu, že yaoi není realisické. (Kdo nevíte, co je yaoi, koukněte třeba ZDE.) Obvykle následují sdělení typu: vzpamatujte se holky, skutečný chlapi jsou tlustý, chlupatý a smradlavý, sex mezi muži vypadá úplně jinak a vy byste se z toho zvencli... a to ani moc nepřeháním. Jasně, díky za cenné rady do života. Až na to, že my to dávno víme. Kdyby bylo yaoi reálné, tak nám tu po ulicích chodí 2D kreslený bišíci (to by tepre bylo něco pro ty "opravdové" muže).

Proč mají yaoistky rády yaoi, i když není realistické? Možná právě proto. (Tedy, spíš je to jeden z mnoha důvodů, protože těch je nejspíš tolik, kolik je samotných yaoistek.) O skutečných nejčastějších důvodech obliby yaoi se můžeme jen dohadovat. Jisté je, že chlupatí, tlustí chlapi nám ve světě kreslené fantazie nijak nechybí (komu ano, ať klikne SEM).


Kousavý dodatek:

Naproti tomu takové hentai je naprosto a do nejmenšího detailu realistické, co? Včetně propracované psychologie všech postav. Nebo fantasy, teplota dračího plamene zjištěná s přesností na setiny stupňů Celsia. Ty počítačové hry, kde plechové bikini jsou ta nejúčinnější forma brnění. A nová krásná bondgirl v každém filmu. (A co laserové hodinky a házení žralokům, bude, bude?)

Opravdu je problém právě v tom, že náš žánr není realistický?

Žádné komentáře:

Okomentovat